Tacosi s mljevenim mesom
sastojci
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 veća glavica crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 400 g pasirane rajčice
- 400 g crvenog graha iz limenke
- 2 žlice ljutog čili umaka
- 1 žličica sjemenki korijandra
- 8 tortilja
- 125 g naribanog ementalera
- 125 g kiselog vrhnja
- 150 g svježe salate
- 2 žlice maslinova ulja
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. Očistite češnjak pa ga protisnite. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na jakoj vatri 5 minuta pržite luk i protisnuti češnjak. Dodajte mljeveno meso pa ga lagano razdvajajte kuhačom dok ne posmeđi. Umiješajte pire od rajčice, grah, mljeveni korijandar i čili umak. Posolite i popaprite po želji pa pustite da zakipi. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte 15-20 minuta dok se umak ne reducira a meso ne bude skuhano.
Sa strane zagrijte plitku tavu pa na njoj bez masnoće lagano prepržite tortilje s obadvije strane. Odložite ih na toplo. Naribajte sir i opranu svježu salatu narežite na tanke trakice. Kiselo vrhnje stavite u posebnu zdjelicu. Po želji nasjeckajte listove svježeg korijandra.
Na zagrijanu tortilju stavite nadjev od mljevenog mesa i graha. Na vrh pospite naribani sir, dodajte žlicu kiselog vrhnja i tanko rezane zelene salate. Pospite s nasjeckanim korijandrom po želji pa zamotajte tortilju i poslužite.