Tacosi s kozicama, komoračem i kineskim kupusom (pak choi)
sastojci
- 400 g očišćenih repova kozica
- 1 glavica komorača
- 1 srednja glavica kinekog kupusa
- 2 režnja češnjaka
- 0.5 žličice čilija u prahu
- 0.5 žličice kajenskog papra
- 2 žlice sojina umaka
- 1 žlica sezamova ulja
- 1 žličica gustina
- 1 žlica meda
- 8 kukuruznih tortilja
- 150 g sira za ribanje
- 200 g grčkog jogurta
- 1 limeta
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Prvo pripremite umak od grčkog jogurta i soka 1/2 limete. Ako želite možete unutra dodati i jedan sitno sjeckani svježi čili. Stavite ga u hladnjak dok pripremate ostale namirnice. Nakon toga očistite pa narežite kineski kupus i glavicu komorača. Ako koristite svježe kozice očistite im repove a možete koristiti i smrznute pa ih samo odledite i iscjedite višak vode.
U dubljoj tavu ili woku zagrijte sezamovo ulje pa na srednjoj vatri minutu pržite repove kozica. Dodajte im umak od soje, med, čili i kajenski papar te narezani češnjak. Sve dobro promiješajte, dodajte sok od druge polovice limete pa pržite još par minuta kako bi se okusi proželi. Posolite i popaprite po želji.
U drugoj plitkoj tavi prepržite kukuruzne tortilje pa poslužite ove neobične tacose s naribanim sirom. Možete koristiti neki nježniji sir poput škripavca da vam ne “prekrije” okus prženih kozica. Na tortilju kao podlogu stavite narezani kineski kupus i komorač. Na njih stavite pržene kozice i naribani sir a povrh svega žlicu umaka od grčkog jogurta i limete.