Svinjski kotleti s mladim krumpirom i mahunama
sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 400 g mladog krumpira
- 200 g mladih mahuna
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica senfa
- 3 žlice maslinova ulja
- sok i korica od 1 limuna
- 2 žlice listova svježeg timijana
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Operite mladi krumpir, narežite ga na četvrtine ili polovine ako je manji pa ga stavite kuhati. Pred kraj kuhanja dodajte mlade mahune. Očistite pa protisnite režnjeve češnjaka. Napravite marinadu za meso na način da u posudi pomiješate maslinovo ulje, naribanu koricu i sok od jednog limuna, nasjeckane listove timijana i polovicu protisnutog češnjaka. Sve sastojke promiješajte pa marinadu dobro utrljajte u kotlete koje ste prethodno osolili i popaprili.
Ostavite kotlete sa strane da se mariniraju dok vi pripremate dressing. U manjoj posudi pomiješajte 2 žlice maslinova ulja sa senfom, ostatkom češnjaka i sokom od pola limuna. Dobro sve izmiješajte pa ostavite po strani dok ne pripremite prilog.
Dobro zagrijte grill tavu pa pecite marinirane svinjske kotlete bez masnoće nekoliko minuta sa obadvije strane. Pazite da vam kotleti ostanu sočni i da ih ne prepećete.
Poslužite na način da na topli tanjur stavite prvo mahune i kuhani mladi krumpir. Zalijte ih pripremljenim dressingom pa na njih položite pečeni svinjski kotlet. Sve na kraju možete još zaliti s malo maslinova ulja i nasjeckanim listovima timijana.