Svinjski file s ječmom, špinatom i orasima
sastojci
- 500 g svinjskog filea
- 0.5 žličice češnjaka u granulama
- 0.5 žličice sušenog timijana
- sol
- papar
- suncokretovo ulje
- 4 žličice S-BUDGET povrtnog temeljca u granulama
- 1 l vode
- 130 g ječmene kaše
- 70 g S-BUDGET domaće slanine
- 100 g baby špinata
- 3 žlice grubo sjeckanih oraha
- 2 žlice S-BUDGET jabučnog octa
- 3 žlice sušenih brusnica
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 220 °C. U mužaru usitnite češnjak u granulama, sušeni timijan, sol i papar. Svinjski file očistite od opne i masnoće.
Nauljite lim za pečenje. File prebacite na lim pa ga nauljite. Pospite mješavinom začina, dobro ih utrljajte te pecite u pećnici oko 25 minuta
U manji lonac stavite povrtni temeljac u granulama te ga prelijte vrućom vodom. Promiješajte pa dodajte ječmenu kašu koju ste prethodno isprali. Kuhajte prema uputama na pakiranju.
Dok se ječam kuha, narežite slaninu na kockice pa prepržite na tavi. Kad počne hvatati boju, dodajte joj listove špinata i grubo nasjeckane orahe pa kuhajte oko pet minuta.
U tavu sa slaninom dodajte kuhani ječam i dvije žlice jabučnog octa pa promiješajte.
Kad je meso pečeno, izvadite ga iz pećnice te pustite da odstoji 10-ak minuta, pokriveno aluminijskom folijom.
Meso narežite na medaljone, a prilog pospite sušenim brusnicama te sve poslužite uz svježe lisnate salate.