Svinjetina s keljom
sastojci
- 300 g svinjskog buta
- 400 g kelja
- 1 čili
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žličice meda
- 5 kom mladog luka
- 1 žličica sezamovih sjemenki
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Mladi luk očistite i dijagonalno izrežite na prutiće duge 1-2 cm. Češnjak i čili sitno nasjeckajte. Komad svinjskog buta izrežite na trakice. Kelj operite, pa izrežite deblju žilu sa listova, izrežite na trakice.
U zdjeli izmiješajte sojin umak, med i trakice kelja, te ostavite sa strane. Na suhoj tavi prepržite sezamove sjemenke, stavite ih sa strane za kasnije.
U tavi na jakoj vatri, na sezamovom ulju prepržite svinjetinu. Izvadite meso sa strane i držite na toplom. Na ostatku ulja pirjajte mladi luk i čili. Dodajte češnjak i kelj, poklopite i pirjajte 5 minuta dok kelj ne povene. Vratite meso, posolite i popaprite,
promiješajte i pirjajte još 5 minuta. Pospite sezamovim sjemenkama i poslužite.