Svinjetina s integralnom rižom
sastojci
- 500 g tanko rezanog svinjskog buta
- 200 g integralne riže
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica suncokretova ulja
- 2 mrkve
- 2 crvene paprike
- nekoliko cvijetova brokule
- 1 stabljika poriluka
- 300 ml jabučnog soka
- 200 ml pirea od rajčice
- 1 žličica kineske mješavine 5 začina
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
U posudi zakuhajte vodu pa dodajte opranu integralnu rižu i pustite da se kuha prema uputstvu na pakiranju (cca 45 minuta). Dok se riža kuha vi pripremite sve namirnice. Operite i očistite crvenu papriku pa je narežite na trakice. Na trakice narežite tanko rezane šnicle svinjskog buta. Očistite i nasjeckajte na sitno režnjeve češnjaka. Očistite i odvojite cvijetove brokule. Operite i narežite stabljiku celera i mrkvu.
Sada možete krenuti s pripremom jela. U woku ili dubljoj tavi dobro zagrijte suncokretovo ulje pa na njemu nekoliko minuta pržite svinjetinu i narezani češnjak. Dodajte ostalo narezano povrće pa sve skupa pržite još nekoliko minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte pire od rajčice, jabučni sok i kinesku mješavinu 5 začina. Sve lagano promiješajte pa kuhajte još par minuta.
Kad je riža kuhana dobro je ocijedite pa rasporedite u zdjelice za posluživanje. Na vrh stavite svinjetinu s povrćem i poslužite. Za kraj sve možete posuti sitno sjeckanim peršinom ili korijandrom.