Špecle sa šparogama, brokulom i sirom
sastojci
- 0.5 glavice cvjetova brokule
- 250 g mini rajčice
- 15 kom šparoga
- 1 glavica ljubičastog luka
- maslinovo ulje
- 200 g S-BUDGET sirnog namaza
- 100 ml povrtnog temeljca
- sol, papar
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- 200 g S-BUDGET Špecli
- 200 g S-BUDGET Graška (smrznutog)
- 4 žlice naribanog parmezana
- 0.5 soka limuna
Način pripreme
Usitnite cvjetove brokule. Mini rajčice prepolovite. Šparogama odlomite vrhove i odvojite drvenasti dio. Potom vrhove narežite na manje komade. Luk sitno nasjeckajte.
Dno keramičkog pekača prelijte maslinovim uljem pa na sredinu stavite sirni namaz u komadu.
Oko sira dodajte narezano povrće pa prelijte temeljcem. Posolite, popaprite i pospite čilijem.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 20 minuta.
Za to vrijeme zagrijte vodu u loncu. Posolite je i ubacite špecle. Kuhajte ih oko 5 minuta pa potom dodajte i smrznuti grašak. Zajedno kuhajte još oko 7 minuta pa ocijedite.
Izvadite posudu iz pećnice te promiješajte sir i povrće tako da dobijete umak. Potom umiješajte špecle i grašak. Na kraju dodajte parmezan te sve pokapajte sokom limuna.
Poslužite toplo te prema želji pospite s još parmezana.