Zašto se ništa ne prikazuje?

Špecle sa šparogama, brokulom i sirom

sastojci

  • 0.5 glavice cvjetova brokule
  • 250 g mini rajčice
  • 15 kom šparoga
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • maslinovo ulje
  • 200 g S-BUDGET sirnog namaza
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • 200 g S-BUDGET Špecli
  • 200 g S-BUDGET Graška (smrznutog)
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • 0.5 soka limuna

Način pripreme

01

Usitnite cvjetove brokule. Mini rajčice prepolovite. Šparogama odlomite vrhove i odvojite drvenasti dio. Potom vrhove narežite na manje komade. Luk sitno nasjeckajte.

02

Dno keramičkog pekača prelijte maslinovim uljem pa na sredinu stavite sirni namaz u komadu.

03

Oko sira dodajte narezano povrće pa prelijte temeljcem. Posolite, popaprite i pospite čilijem.

04

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 20 minuta.

05

Za to vrijeme zagrijte vodu u loncu. Posolite je i ubacite špecle. Kuhajte ih oko 5 minuta pa potom dodajte i smrznuti grašak. Zajedno kuhajte još oko 7 minuta pa ocijedite.

06

Izvadite posudu iz pećnice te promiješajte sir i povrće tako da dobijete umak. Potom umiješajte špecle i grašak. Na kraju dodajte parmezan te sve pokapajte sokom limuna.

07

Poslužite toplo te prema želji pospite s još parmezana.

podijeli