Zašto se ništa ne prikazuje?

Složenac sa šunkom, kroasanima i sirom

sastojci

  • 6 kom kroasana
  • 240 g S-BUDGET Kuhane šunke
  • 60 g cheddar sira
  • 60 g S-BUDGET Gaude
  • 1 kom mladog luka
  • 5 listića svježeg bosiljka
  • 8 kom S-BUDGET Svježih jaja
  • 120 ml mlijeka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol, papar
  • 1 žličica senfa
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Kroasane prerežite na tri dijela. Možete koristiti i kroasane od jučer jer će se dobro namočiti i zapeći.

02

Kriške kuhane šunke zarolajte po dužini pa ih narežite na trakice.

03

Gaudu i cheddar naribajte, mladi luk narežite na kolutiće, a svježi bosiljak nasjeckajte.

04

U veću zdjelu razbijte jaja i ulijte mlijeko. Dodajte nasjeckani bosiljak i mladi luk. 

05

Potom ubacite češnjak u prahu, sol, papar i senf. Izmiješajte smjesu pjenjačom. 

06

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem pa u nju nepravilno posložite komade kroasana, ali tako da zapunite dno.

07

Na kroasane rasporedite trakice šunke, a zatim uz pomoć grabilice sve ravnomjerno prelijte smjesom od jaja.

08

Na vrh složenca rasporedite obje vrste sira i pecite u pećnici na 200 °C oko 45 minuta. Zadnjih 15 minuta pečenja pokrijte složenac papirom za pečenje kako vam vrhovi kroasana ne bi izgorjeli. Prije kraja pečenja možete upiknuti čačkalicu na sredinu složenca i provjeriti je li se smjesa od jaja ispekla.

09

Izvadite iz pećnice i pustite da se složenac kratko slegne pa ga narežite na kocke. Poslužite uz listiće neke svježe salate, poput potočarke.

podijeli