Složenac sa šunkom, kroasanima i sirom
sastojci
- 6 kom kroasana
- 240 g S-BUDGET Kuhane šunke
- 60 g cheddar sira
- 60 g S-BUDGET Gaude
- 1 kom mladog luka
- 5 listića svježeg bosiljka
- 8 kom S-BUDGET Svježih jaja
- 120 ml mlijeka
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol, papar
- 1 žličica senfa
- maslinovo ulje
Način pripreme
Kroasane prerežite na tri dijela. Možete koristiti i kroasane od jučer jer će se dobro namočiti i zapeći.
Kriške kuhane šunke zarolajte po dužini pa ih narežite na trakice.
Gaudu i cheddar naribajte, mladi luk narežite na kolutiće, a svježi bosiljak nasjeckajte.
U veću zdjelu razbijte jaja i ulijte mlijeko. Dodajte nasjeckani bosiljak i mladi luk.
Potom ubacite češnjak u prahu, sol, papar i senf. Izmiješajte smjesu pjenjačom.
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem pa u nju nepravilno posložite komade kroasana, ali tako da zapunite dno.
Na kroasane rasporedite trakice šunke, a zatim uz pomoć grabilice sve ravnomjerno prelijte smjesom od jaja.
Na vrh složenca rasporedite obje vrste sira i pecite u pećnici na 200 °C oko 45 minuta. Zadnjih 15 minuta pečenja pokrijte složenac papirom za pečenje kako vam vrhovi kroasana ne bi izgorjeli. Prije kraja pečenja možete upiknuti čačkalicu na sredinu složenca i provjeriti je li se smjesa od jaja ispekla.
Izvadite iz pećnice i pustite da se složenac kratko slegne pa ga narežite na kocke. Poslužite uz listiće neke svježe salate, poput potočarke.