Složenac s tikvicama, paprikom i jajima
sastojci
- 250 g tikvica
- 1 crvena paprika
- maslinovo ulje
- 400 g sjeckane rajčice
- sol
- 0.5 žličice S-BUDGET Slatke mljevene paprike
- 0.25 žličice češnjaka u prahu
- mrvljeni čili
- 0.5 žličice sušenog timijana
- papar
- 12 žlica S-BUDGET Umaka arrabbiata
- 4 tortilje
- 255 g ocijeđenog S-BUDGET crvenog graha
- 200 g naribanog sira
- 6 jaja
- Svježi origano
- 1 mladi luk
Način pripreme
Tikvicu ogulite i narežite na kockice. Stavite je u cjedilo, posolite i pustite da se ocijedi 10-ak minuta. Papriku također narežite na kockice.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte tikvicu i papriku. Pržite ih oko 5 minuta. Potom ulijte sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte.
U povrće dodajte sol, slatku mljevenu papriku, češnjak u prahu, mrvljeni čili (prema želji), sušeni timijan i papar. Promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.
Pripremite keramički pekač (u receptu je korišten pekač dimenzija cca 33x23 cm). Na dno stavite 6 žlica umaka od rajčice s čilijem (arrabbiata) i razmažite.
Na umak položite 4 tortilje tako da njima obložite dno i rubove pekača. Potom na tortilje istresite ocijeđeni crveni grah, a na njega smjesu s povrćem. Smjesu premažite s još 6 žlica umaka od rajčice s čilijem (arrabbiata).
Preko umaka pospite naribani sir. Žlicom napravite šest plićih udubljenja te u svako dodajte po jedno jaje.
Pecite u pećnici na 190 °C oko 25 minuta, odnosno, dok jaja ne budu pečena. Pospite listićima svježeg origana i kolutićima mladog luka.