Zašto se ništa ne prikazuje?

Složenac s tikvicama, paprikom i jajima

sastojci

  • 250 g tikvica
  • 1 crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • 400 g sjeckane rajčice
  • sol
  • 0.5 žličice S-BUDGET Slatke mljevene paprike
  • 0.25 žličice češnjaka u prahu
  • mrvljeni čili
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • papar
  • 12 žlica S-BUDGET Umaka arrabbiata
  • 4 tortilje
  • 255 g ocijeđenog S-BUDGET crvenog graha
  • 200 g naribanog sira
  • 6 jaja
  • Svježi origano
  • 1 mladi luk

Način pripreme

01

Tikvicu ogulite i narežite na kockice. Stavite je u cjedilo, posolite i pustite da se ocijedi 10-ak minuta. Papriku također narežite na kockice.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte tikvicu i papriku. Pržite ih oko 5 minuta. Potom ulijte sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte.

03

U povrće dodajte sol, slatku mljevenu papriku, češnjak u prahu, mrvljeni čili (prema želji), sušeni timijan i papar. Promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.

04

Pripremite keramički pekač (u receptu je korišten pekač dimenzija cca 33x23 cm). Na dno stavite 6 žlica umaka od rajčice s čilijem (arrabbiata) i razmažite.

05

Na umak položite 4 tortilje tako da njima obložite dno i rubove pekača. Potom na tortilje istresite ocijeđeni crveni grah, a na njega smjesu s povrćem. Smjesu premažite s još 6 žlica umaka od rajčice s čilijem (arrabbiata).

06

Preko umaka pospite naribani sir. Žlicom napravite šest plićih udubljenja te u svako dodajte po jedno jaje.

07

Pecite u pećnici na 190 °C oko 25 minuta, odnosno, dok jaja ne budu pečena. Pospite listićima svježeg origana i kolutićima mladog luka.

podijeli