Zašto se ništa ne prikazuje?

Slana torta sa slaninom, sirom i kruhom

sastojci

  • 250 g baguetta
  • 6 kom S-BUDGET jaja
  • sol, papar
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žličica sušenog vlasca
  • 50 g baby špinata
  • 150 g S-BUDGET Ribanog sira za pizzu
  • 0.5 kom crvene paprike
  • 0.5 kom zelene paprike
  • 250 g S-BUDGET Suhe slanine
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • svježi bosiljak

Način pripreme

01

Baguette narežite na kockice. Možete koristiti i neki drugi bijeli kruh.

02

U većoj zdjeli razmutite šest jaja, posolite ih i popaprite. Ulijte mlijeko, dodajte sušeni vlasac i baby špinat te dobro promiješajte. Potom umiješajte kockice kruha i 100 g ribanog sira pa stavite u hladnjak na barem 15 minuta.

03

Paprike narežite na kockice, kao i slaninu. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte paprike. Pržite ih oko 5 minuta dok ne omekšaju pa dodajte slaninu (otprilike dvije žlice slanine nemojte ispržiti). Kad slanina uhvati lijepu boju, skinite s vatre.

04

Paprike i slaninu umiješajte u smjesu s jajima i kruhom.

05

Kalup za torte promjera 20 cm premažite maslacem, a zatim ga ispunite smjesom. Na vrh posložite preostale kockice slanine i pospite s 50 g sira za pizzu.

06

Kalup prekrijte aluminijskom folijom i pecite tortu u pećnici na 180 °C oko 25 minuta.

07

Izvadite iz pećnice, skinite foliju pa vratite i pecite još oko 20 minuta, odnosno, dok torta ne uhvati zlatno-smeđu boju. Pred kraj pečenja zabodite čačkalicu u smjesu, trebala bi izaći suha.

08

Gotovu tortu pospite nasjeckanim svježim bosiljkom i poslužite narezanu na kriške.

podijeli