Slana torta sa slaninom, sirom i kruhom
sastojci
- 250 g baguetta
- 6 kom S-BUDGET jaja
- sol, papar
- 300 ml mlijeka
- 1 žličica sušenog vlasca
- 50 g baby špinata
- 150 g S-BUDGET Ribanog sira za pizzu
- 0.5 kom crvene paprike
- 0.5 kom zelene paprike
- 250 g S-BUDGET Suhe slanine
- maslinovo ulje
- maslac
- svježi bosiljak
Način pripreme
Baguette narežite na kockice. Možete koristiti i neki drugi bijeli kruh.
U većoj zdjeli razmutite šest jaja, posolite ih i popaprite. Ulijte mlijeko, dodajte sušeni vlasac i baby špinat te dobro promiješajte. Potom umiješajte kockice kruha i 100 g ribanog sira pa stavite u hladnjak na barem 15 minuta.
Paprike narežite na kockice, kao i slaninu. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa dodajte paprike. Pržite ih oko 5 minuta dok ne omekšaju pa dodajte slaninu (otprilike dvije žlice slanine nemojte ispržiti). Kad slanina uhvati lijepu boju, skinite s vatre.
Paprike i slaninu umiješajte u smjesu s jajima i kruhom.
Kalup za torte promjera 20 cm premažite maslacem, a zatim ga ispunite smjesom. Na vrh posložite preostale kockice slanine i pospite s 50 g sira za pizzu.
Kalup prekrijte aluminijskom folijom i pecite tortu u pećnici na 180 °C oko 25 minuta.
Izvadite iz pećnice, skinite foliju pa vratite i pecite još oko 20 minuta, odnosno, dok torta ne uhvati zlatno-smeđu boju. Pred kraj pečenja zabodite čačkalicu u smjesu, trebala bi izaći suha.
Gotovu tortu pospite nasjeckanim svježim bosiljkom i poslužite narezanu na kriške.