Sendviči sa šampinjonima, slaninom i sirom
sastojci
- 250 g šampinjona
- 80 g slanine
- 60 g S-BUDGET sušenih rajčica
- 1 režanj češnjaka
- sol
- papar
- 1 prstohvat sušenog timijana
- 1 prstohvat mrvljenog čilija
- 50 g baby špinata
- 4 S-BUDGET okrugla peciva
- maslinovo ulje
- 250 g S-BUDGET mozzarelle
- 2 žlice naribanog parmezana
- Bučine sjemenke
- Svježi listići timijana
Način pripreme
Gljive očetkajte i narežite na ploškice. Usitnite slaninu i sušene rajčice. Sitno nasjeckajte i češnjak.
U zagrijanoj tavi prepržite slaninu tako da postane hrskava. Izvadite je iz tave.
Na masnoći koja ostala od slanine pirjajte gljive. Nakon što puste vodu, pecite ih još nekoliko minuta dok ne počnu loviti boju. Prema potrebi dodajte maslinovog ulja.
U gljive dodajte češnjak, pržite 30-ak sekundi miješajući pa zatim ubacite začine - sol, papar, sušeni timijan i mrvljeni čili te dobro promiješajte.
U nadjev potom dodajte sušene rajčice i baby špinat. Miješajte na vatri dok špinat ne uvene pa vratite unutra slaninu i promiješajte te skinite s vatre.
Peciva prerežite na pola pa svaku polovicu posložite prerezanom stranom prema gore na lim obložen papirom za pečenje. Pritisnite peciva prstima tako da napravite mala udubljenja u njima. Pokapajte ih maslinovim uljem.
Naribajte mozzarellu pa njome napunite udubljenja u pecivima. Zatim raspodijelite na peciva nadjev s gljivama. Pospite naribanim parmezanom i zapecite u pećnici na 180 °C oko 10 minuta.
Sendviče ukrasite grubo nasjeckanim bučinim košticama i svježim listićima timijana.