Zašto se ništa ne prikazuje?

Sendvič sa sardinama, rajčicom i bijelim grahom

sastojci

  • 130 g S-BUDGET Majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 3 režnja češnjaka
  • sol
  • 1 žlica soka limuna
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • svježi bosiljak
  • 4 veće kriške kruha
  • maslinovo ulje
  • 2 prstohvata sušenog bosiljka
  • 300 g mini rajčica
  • 500 g S-BUDGET bijelog graha
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • voda
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.5 žličice mrvljenog čilija
  • papar
  • 50 g baby špinata
  • 200 g S-BUDGET Sardina u suncokretovom ulju

Način pripreme

01

U zdjelicu istisnite majonezu, dodajte senf i jedan protisnuti režanj češnjaka. Posolite, dodajte sok limuna i dobro promiješajte te spremite u hladnjak.

02

Luk i preostala dva režnja češnjaka nasjeckajte, kao i svježe listiće bosiljka.

03

Kriške kruha pokapajte maslinovim ulje te pospite sušenim bosiljkom.

04

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa nekoliko minuta pržite luk dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite 30-ak sekundi, dok ne zamiriše. Zatim ubacite rajčice i miješajte ih na tavi dok ne omekšaju, povremeno ih nježno pritisnite kuhačom.

05

Bijeli grah ocijedite pa dodajte rajčicama. Ubacite koncentrat rajčice, podlijte s malo vode (oko 1 dl) te začinite sušenim timijanom, čilijem, solju i paprom. Promiješajte, poklopite i pustite da se sve kuha 5-7 minuta. Na kraju ubacite baby špinat i miješajte dok listovi ne povenu. Pospite nasjeckanim svježim bosiljkom.

06

Nauljeni i začinjeni kruh ispecite na suhoj tavi, potom ga premažite majonezom s češnjakom, dodajte grah s rajčicama i na vrh posložite komade sardina. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta