
Sendvič sa sardinama, rajčicom i bijelim grahom
sastojci
- 130 g S-BUDGET Majoneze
- 1 žličica senfa
- 3 režnja češnjaka
- sol
- 1 žlica soka limuna
- 1 glavica ljubičastog luka
- svježi bosiljak
- 4 veće kriške kruha
- maslinovo ulje
- 2 prstohvata sušenog bosiljka
- 300 g mini rajčica
- 500 g S-BUDGET bijelog graha
- 1 žlica koncentrata rajčice
- voda
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice mrvljenog čilija
- papar
- 50 g baby špinata
- 200 g S-BUDGET Sardina u suncokretovom ulju
Način pripreme
U zdjelicu istisnite majonezu, dodajte senf i jedan protisnuti režanj češnjaka. Posolite, dodajte sok limuna i dobro promiješajte te spremite u hladnjak.
Luk i preostala dva režnja češnjaka nasjeckajte, kao i svježe listiće bosiljka.
Kriške kruha pokapajte maslinovim ulje te pospite sušenim bosiljkom.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa nekoliko minuta pržite luk dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite 30-ak sekundi, dok ne zamiriše. Zatim ubacite rajčice i miješajte ih na tavi dok ne omekšaju, povremeno ih nježno pritisnite kuhačom.
Bijeli grah ocijedite pa dodajte rajčicama. Ubacite koncentrat rajčice, podlijte s malo vode (oko 1 dl) te začinite sušenim timijanom, čilijem, solju i paprom. Promiješajte, poklopite i pustite da se sve kuha 5-7 minuta. Na kraju ubacite baby špinat i miješajte dok listovi ne povenu. Pospite nasjeckanim svježim bosiljkom.
Nauljeni i začinjeni kruh ispecite na suhoj tavi, potom ga premažite majonezom s češnjakom, dodajte grah s rajčicama i na vrh posložite komade sardina. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.
Proizvodi iz recepta
