Sendvič s tunom, sirom i povrćem
sastojci
- 1 štapić celera
- 1 mladi luk
- 0.5 crvene paprike
- 150 g S-BUDGET Tune u salamuri (ocijeđeno)
- 70 g majoneze
- 1 žličica S-BUDGET Estragon senfa
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- svježi timijan
- sol
- papar
- 8 kriški S-BUDGET Toasta s maslacem
- S-BUDGET Miješani namaz
- 4 kriške cheddar sira
Način pripreme
Celer, mladi luk i crvenu papriku sitno nasjeckajte.
Ocijedite tunu i istresite je u zdjelu. Dodajte joj nasjeckano povrće.
U zdjelu dodajte majonezu, senf, nasjeckani svježi peršin, listiće timijana, sol i papar. Dobro promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Premažite krišku tost kruha miješanim namazom s jedne strane. Potom je preokrenite tako da namazana strana bude prema dolje. Zatim stavite krišku sira na kruh i četvrtinu tuna smjese. Potom namažite drugu šnitu tosta s jedne strane i poklopite tuna smjesu, tako da je namazana strana tosta prema gore. Ponovite s ostatkom kruha, sira i tuna smjese, dok ne napravite četiri sendviča.
Sendviče posložite na lim obložen papirom za pečenje.
Pećnicu uključite na grill funkciju (gornji grijač) na 250 °C pa pecite sendviče oko 5 minuta, odnosno, dok ne ulove zlatno-žutu boju. Potom ih preokrenite i pecite još dvije minute.
Tuna sendviče poslužite uz zelenu salatu, kisele krastavce, svježu papriku ili povrće prema vašoj želji.