Zašto se ništa ne prikazuje?

Salata od piletine, ječma i povrća

sastojci

  • 700 g S-BUDGET Pilećih prsa
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • voda
  • 150 g ječmene kaše
  • 180 g S-BUDGET čvrstog jogurta
  • 0.5 žličice sušenog kopra
  • sok limuna
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 0.5 salatnog krastavca
  • 125 g S-BUDGET mini mozzarelle
  • svježi peršin, po želji

Način pripreme

01

Dva komada pilećih prsa narežite na 8 manjih komada. Stavite ih u zdjelu pa dodajte sušeni timijan, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar te prelijte maslinovim uljem. Dobro promiješajte tako da se začini ravnomjerno rasporede.

02

U nauljeni mali četvrtasti kalup za pečenje složite komade piletine na kat, otprilike u 3 reda. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 40 minuta.

03

Dok se meso peče, u vodi skuhajte ječmenu kašu prema uputi na pakiranju.

04

U međuvremenu pomiješajte čvrsti jogurt, sušeni kopar, papar i malo soka limuna za preljev.

05

Luk narežite na polumjesece, a krastavac na kolutiće.

06

Pečenu piletinu izvadite iz kalupa u komadu pa je poprečno narežite na trakice.

07

U svaki tanjur složite ječmenu kašu i piletinu, zatim dodajte krastavac i kuglice mini mozzarelle te dodajte ljubičasti luk. Na kraju prelijte dressingom i prema želji pospite svježim peršinom.

podijeli