Salata od piletine, ječma i povrća
sastojci
- 700 g S-BUDGET Pilećih prsa
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica dimljene paprike
- sol, papar, maslinovo ulje
- voda
- 150 g ječmene kaše
- 180 g S-BUDGET čvrstog jogurta
- 0.5 žličice sušenog kopra
- sok limuna
- 1 glavica ljubičastog luka
- 0.5 salatnog krastavca
- 125 g S-BUDGET mini mozzarelle
- svježi peršin, po želji
Način pripreme
Dva komada pilećih prsa narežite na 8 manjih komada. Stavite ih u zdjelu pa dodajte sušeni timijan, češnjak u prahu, dimljenu papriku, sol i papar te prelijte maslinovim uljem. Dobro promiješajte tako da se začini ravnomjerno rasporede.
U nauljeni mali četvrtasti kalup za pečenje složite komade piletine na kat, otprilike u 3 reda. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 40 minuta.
Dok se meso peče, u vodi skuhajte ječmenu kašu prema uputi na pakiranju.
U međuvremenu pomiješajte čvrsti jogurt, sušeni kopar, papar i malo soka limuna za preljev.
Luk narežite na polumjesece, a krastavac na kolutiće.
Pečenu piletinu izvadite iz kalupa u komadu pa je poprečno narežite na trakice.
U svaki tanjur složite ječmenu kašu i piletinu, zatim dodajte krastavac i kuglice mini mozzarelle te dodajte ljubičasti luk. Na kraju prelijte dressingom i prema želji pospite svježim peršinom.