Rolice od tikvica punjene pršutom i sirom
sastojci
- 1 tikvica
- 6 kriški S-BUDGET Sira u listićima
- 4 žličice pesta od bosiljka
- 3 kriške S-BUDGET Dalmatinskog pršuta
- 1 jaje
- 100 g S-BUDGET Krušnih mrvica
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 20 g ribanog parmezana
- maslinovo ulje
- svježi bosiljak
Način pripreme
Operite tikvicu, nemojte je guliti. Uz pomoć gulilice ili mandoline po dužini narežite 15-ak tankih kriški.
U lim za pečenje obložen papirom za pečenje posložite narezane kriške tikvice jednu preko druge, tako da se djelomično preklapaju.
Na tikvice posložite sir pa ga premažite s pola količine pesta od bosiljka.
Potom prepolovite kriške pršuta i posložite ih preko pesta tako da prekrijete sir. Premažite preostalom količinom pesta.
Potom sve zamotajte u "roladu" tako da motate po širem rubu složenih tikvica. Roladu potom prerežite na četiri dijela.
U dubokom tanjuru razmutite jaje pa uvaljajte rolice. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice, sušeni timijan i parmezan pa obložite rolice smjesom.
Panirane rolice složite na lim obložen papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta. Izvadite, pokapajte maslinovim uljem pa pecite još 10 minuta. 8. Rolice poslužite posute nasjeckanim svježim bosiljkom.