Zašto se ništa ne prikazuje?

Rižoto s dagnjama i celerom

sastojci

  • 2 glavice ljutike
  • 3 stabljike
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 kg bio dagnji
  • 100 ml bijelog vina
  • 150 ml vode
  • 2 žličice S-BUDGET povrtnog temeljca u granulama
  • 500 ml vruće vode
  • S-BUDGET maslinovo ulje
  • 300 g DESPAR Arborio riže
  • 1 žlica sušenog kopra
  • 1 žlica svježeg peršina
  • 30 g S-BUDGET maslaca
  • papar

Način pripreme

01

Ljutiku, celer i češnjak sitno nasjeckajte.

02

Dagnje operite i iščetkajte, ako su otvorene ili oštećene, nemojte ih koristiti. 

03

U širi lonac ulijte vino i vodu, pustite da prokuha pa ubacite dagnje. Poklopite i kuhajte oko 5 minuta, povremeno protresite ili promiješajte. Odbacite dagnje koje se nisu otvorile nakon kuhanja, a ostale očistite i sačuvajte meso. Nekoliko dagnji ostavite u školjci za ukrašavanje gotovog jela.

04

Izvadite dagnje iz lonca pa procijedite tekućinu koja je ostala od kuhanja u manji lonac. U tekućinu dodajte dvije žličice povrtnog temeljca, ulijte vruću vodu i promiješajte. Tako ćete dobiti temeljac koji ćete koristiti tijekom kuhanja rižota. Držite ga na laganoj vatri cijelo vrijeme.

05

U dublju širu tavu ulijte maslinovo ulje pa pržite nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte celer i pržite još kratko. Potom ubacite rižu te također pržite dok ne postane staklasta, a potom počnite podlijevati temeljcem. Rižoto podlijevajte pomalo i cijelo vrijeme miješajte.

06

Pred kraj kuhanja dodajte dagnje, kopar i peršin te promiješajte. Na kraju umiješajte maslac i dodajte papar prema želji.

07

Rižoto raspodijelite u tanjure te ukrasite dagnjama u školjci.

podijeli