Zašto se ništa ne prikazuje?

Rižoto s batatom i pršutom

sastojci

  • 350 g riže Carnaroli za rižota
  • 2 batata narezana na kockice
  • 2 mlada luka
  • 50 g maslaca
  • 1 dcl bijelog duhog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 g pršuta
  • 1 žlica listova svježeg timijana
  • naribani svježi parmezan
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Sa strane zagrijte pilećii temeljac. Ogulite batat pa ga narežite na sitne kockice. Operite pa na sitno narežite mladi luk. Zagrijte posoljenu vodu pa nekoliko minuta kuhajte narezani batat dok ne omekša. ocijedite ga i stavite sa strane.      

02

Zagrijte dublju tavu debljeg dna pa na rastopljenom maslacu prepržite narezani mladi luk. Dodajte rižu pa pržite par minuta dok se sva zrna ne zacakle i dobro oblože masnoćom. Dodajte vino pa pojačajte vatru da alkohol ispari a ostanu samo opojne slatke vinske arome. Lagano posolite pa dodajte zaimaču toplog pilećieg temeljca ponavljajući postupak sve dok riža ne bude kuhana “al dente”.           

03

Sa strane (dok kuhate rižoto) zagrijte maslinovo ulje u tavi pa na par minuta prepržite natrgane šnite pršuta. Izvadite pršut pa na istoj masnoći prepržite skuhane kockice batata. umiješajte batat i pršut u rižoto pa sve lagano promiješajte. Dodajte u rižoto još malo maslaca, naribani parmezan i nasjeckane listove svježeg timijana pa sve još jednom lagano promiješajte da se sve malo odmori prije posluživanja. Poslužite toplo.

podijeli

Proizvodi iz recepta