Rižoto od bundeve i kadulje
sastojci
- 300 g riže (carnaroli ili arborio)
- 300 g bundeve
- 80 g maslaca
- 75 g grana padano
- 1 čili
- 1 luk
- 1.5 l povrtnog temeljca
- 4-5 listova kadulje
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Način pripreme
Bundevu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. Možete koristiti razne vrste bundeva (muškatnu, hokaido...). Čili očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Svježe listove kadulje nasjeckajte.
Luk ogulite i nasjeckajte.
Na laganoj vatri otopite polovinu količine maslaca, prepržite luk, dodajte čili i bundevu te pržite 5 minuta. Dodajte rižu i pržite 2 minute uz stalno miješanje. Podlijte temeljcem da riža bude lagano prekrivena tekućinom.
Posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje i podlijevanje oko 20 minuta. Kad je riža skuhana dodajte ostatak maslaca i žustro ga umiješajte u rižoto. Umiješajte naribani sir grana padano i poslužite.