Riblji štapići s batatom, salatom i umakom
sastojci
Za umak:
- 150 g S-BUDGET crème fraîchea
- 1 korica limuna
- 2 žlice soka limuna
- 0.5 žličice sušenog kopra
- 0.5 žličice sušenog vlasca
- sol
- papar
Za pečeni batat:
- 500 g narančastog i bijelog batata
- maslinovo ulje
- sol
- 0.5 žličice sušenog kopra
- 0.5 žličice slatke crvene paprike
Za salatu:
- 0.5 salatnog krastavca
- 15 mini rajčica
- 75 g mješavine baby salata
- maslinovo ulje
- sol
Za riblje štapiće:
- 250 g S-BUDGET Ribljih štapića
- S-BUDGET Suncokretovo ulje
Način pripreme
U crème fraîche naribajte koricu pola limuna, dodajte sok limuna, sušeni kopar i vlasac te posolite i popaprite. Dobro umiješajte i pospremite u hladnjak.
Batat ogulite i narežite na kockice. Posložite ga u lim za pečenje, polijte maslinovim uljem pa pospite solju, sušenim koprom i slatkom crvenom paprikom. Promiješajte i pecite u pećnici zagrijanoj na 205 °C oko 35 minuta, odnosno, dok batat ne omekša. Svakih 10-ak minuta otvorite pećnicu i promiješajte batat pa nastavite peći.
Krastavac narežite na kriške pa ih prepolovite. Mini rajčice također prepolovite. Pomiješajte s baby salatama, posolite i pokapajte maslinovim uljem.
U tavu ulijte suncokretovo ulje tako da prekrijete dno. Kad se ulje zagrije, na srednje jakoj vatri pecite riblje štapiće 4-5 minuta s obje strane. Izvadite ih iz tave i pustite da se ocijede na papirnatom ručniku.
U tanjur poslužite pečeni batat, salatu, riblje štapiće i dip s limunom.