Zašto se ništa ne prikazuje?

Riblja pita

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike lisnatog celera
  • 150 g tvrđeg sira
  • 1 limun
  • žlica listova svježeg peršina
  • pola svježeg čilija
  • 2 režnja češnjaka
  • 300 g fileta lososa bez kože
  • 300 g fileta brancina bez kože
  • 150 g očišćenih repova kozica
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Način pripreme

01

Ogulite krumpire i narežite ih na kockice od cca 2 cm. Stavite ih kuhati u duboki lonac posoljene zavrele vode. Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se krumpir kuha uzmite keramičku posudu za pečenje i u nju postavite ribež. Ogulite mrkvu i naribajte je na krupni dio ribeža. Isto ponovite sa celerom i tvrdim sirom. Na sitniji ribež naribajte koricu limuna i čili. Nasijeckajte listove svježeg peršina i češnjak pa sve dodajte mješavini nasijcekanog povrća.

02

Filet lososa i brancina narežite na komade veličine zalogaja pa ih skupa sa očišćenim repovima kozica dodajte mješavini povrća. Prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem te posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte.

03

Od skuhanog krumpira, maslaca i maslinova ulja napravite pire te ga posolite i popaprite. Pire lagano raširite po mješavini ribe i povrća. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 45 minuta ili dok krumpir ne dobije zlatnožutu boju.

04

Poslužite s mješavinom domaće zelene salate (matovilac, rukola i sl.) i tanko narezanog koromača. Salatu prelijte mješavinom limunova soka i maslinova ulja.

podijeli

Proizvodi iz recepta