Zašto se ništa ne prikazuje?

Quiche od špinata i sira

sastojci

Za prhko tjesto

  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g integralnog brašna
  • 120 g maslaca (rashlađenog)
  • 0.5 žličice soli
  • 100 ml hladne vode

Za nadjev

  • 50 g maslaca
  • 1 srednji crveni luk
  • 2 mlada luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 300 g listova svježeg mladog špinata
  • šaka listova svježe majčine dušice
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 jaja
  • 100 g svježe ribanog parmezana
  • 50 g gorgonzole
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180°C. U dublju posudu stavite brašno i sol i lagano promiješajte. Dodajte na listiće narezan hladni maslac pa sve dobro izmrvite prstima. Lagano doljevajte hladnu vodu pa umjesite prhko tijesto. Formirajte kuglu, umotajte je u prozirnu foliju pa odložite u hladnjak na pola sata.

02

Izvadite tijesto iz hladnjaka pa ga stavite na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte ga u krug debljine 2-3 mm. Namastite kalup za quiche pa u njega prebacite razvaljano tijesto. Oblikujte ga da malo prelazi preko ruba kalupa. Odrežite višak tijesta. tijesto unutar kalupa izbodite vilicom da se ne bi prilikom pečenja napuhnulo. Stavite ga peći 10 minuta na 180°C.      

03

U većoj tavi debljeg dna otopite maslac i na njemu prepržite sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte listiće majčine dušice, narezani mladi luk, posolite, popaprite pa pržite još 5 minuta. umiješajte očišćene i lagano nasjeckane listove mladog špinata pa ih lagano prepecite 2-3 minute.       

04

U zdjeli istucite jaja pa dodajte vrhnje za kuhanje, naribani svježi parmezan i natrganu gorgonzolu. Dodajte dinstani luk i špinat pa sve lagano promiješajte. Posolite i popaprite po želji.

05

Nakon što ste izvadili tijesto iz pećnice, u kalup s tijestom ulijte nadjev sa špinatom i sirom te još na kraju sve pospite naribanim parmezanom. Pecite sve još 30 minuta dok vaš quiche ne dobije lijepu zlatnu boju. Poslužite ga toplog, a vjerujte da ćete u njemu uživati i kada se ohladi.

podijeli

Proizvodi iz recepta