Pureće rolice s pršutom
sastojci
- 8 manjih purećih odrezaka
- 8 tankih kriški pršuta
- 8 svježih mladih listova kadulje
- 1 žlica maslinova ulja
- 150 g maslaca
- 2 češnja sitno sjeckanog češnjaka
- 200 ml suhog bijelog vina (malvazije)
- acceto balsamico
- 250 g tjestenine (široki rezanci)
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- sol i svježe mljeveni crni papar
Način pripreme
Batićem za meso lagano istucite pureće odreske dok se ne stanje. Na svaki odrezak položite krišku pršuta i jedan listić mlade kadulje. Pospite s malo nasjeckanog češnjaka, začinite paprom i s nekoliko kapi maslinova ulja. Zamotajte rolice tako da nadjev ostane s unutarnje strane. Pričvrstite čačkalicom ili kuhinjskim koncem.
Zagrijte ulje i maslac u dubokoj tavi i pržite rolice na umjerenoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Dodajte bijelo vino i lagano pojačajte vatru da alkohol ispari a ostanu samo slatkaste arome suhe malvazije. Dodajte malo acceta balsamica pa pustite da kuha još minutu. Poklopite i kuhajte još 10 minuta na laganoj vatri.
U međuvremenu u kipućoj vodi skuhajte široke rezance (pappardelle). Pazite da se ne prekuhaju i da ostanu al dente. Poslužite tjesteninu s rolicama prelivenim slasnim umakom od vina. Jelo možete ukrasiti sa listićima kadulje koje ste par minuta prepekli na maslacu ili maslinovu ulju i sitno nasjeckanim listovima svježeg peršina.
Ovo je srednje zahtjevno jelo božanskog okusa i fantastično ide uz čašu dobro ohlađenog suhog bijelog vina (malvazija) ili čašu svijetlog kvalitetnog piva.