Popečci od krumpira s kobasicom i kiselim kupusom
sastojci
- 180 g kiselog vrhnja
- 1 žlica S-BUDGET Estragon senfa
- 0.5 žličice sušenog vlasca
- sol
- papar
- 1 žlica
- 0.5 glavice luka
- 600 g krumpira
- 80 g maslaca
- 320 g S-BUDGET Kranjske kobasice
- suncokretovo ulje
- 250 g S-BUDGET Rezanog kiselog kupusa
- voda
- 0.5 žličice dimljene paprike
- 1 lovorov list
Način pripreme
U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje i senf. Dodajte sušeni vlasac, malo soli, papar i sok limuna te dobro promiješajte.
Luk nasjeckajte, a krumpir naribajte pa dobro iscijedite višak tekućine rukama. Prebacite krumpir u zdjelu, dodajte mu 40 g rastopljenog maslaca, posolite i popaprite.
Kobasice posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ih premažite suncokretovim uljem. Pecite ih u pećnici 20-25 minuta na 190 °C.
U tavi zagrijte malo suncokretovog ulja pa dodajte luk. Pržite kratko, dok ne zastakli. Dodajte ocijeđeni kupus (prema potrebi ga i malo isperite), podlijte vodom te začinite dimljenom paprikom, solju, paprom te lovorovim listom. Pirjajte oko pola sata, povremeno podlijevajući vodom i miješajući.
Dok se kobasice peku, a kupus pirja, ispecite popečke. U tavi rastopite preostali maslac, dodajte malo ulja te uz pomoć kuhinjske špatule u tavi oblikujte popečke debljine oko 1 cm. Pecite ih na srednje jakoj vatri, dok ne uhvate zlatno-smeđu boju pa preokrenite i zapecite s druge strane. Možete raditi veće ili manje popečke, a od ove količine krumpira ćete dobiti šest manjih.
Popečke složite na tanjur, dodajte kiseli kupus, kobasice narezane na veličinu zalogaja te sve prelijte umakom od vrhnja i senfa. Prema želji pospite s još vlasca.