Zašto se ništa ne prikazuje?

Popečci od krumpira s kobasicom i kiselim kupusom

sastojci

  • 180 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica S-BUDGET Estragon senfa
  • 0.5 žličice sušenog vlasca
  • sol
  • papar
  • 1 žlica
  • 0.5 glavice luka
  • 600 g krumpira
  • 80 g maslaca
  • 320 g S-BUDGET Kranjske kobasice
  • suncokretovo ulje
  • 250 g S-BUDGET Rezanog kiselog kupusa
  • voda
  • 0.5 žličice dimljene paprike
  • 1 lovorov list

Način pripreme

01

U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje i senf. Dodajte sušeni vlasac, malo soli, papar i sok limuna te dobro promiješajte.

02

Luk nasjeckajte, a krumpir naribajte pa dobro iscijedite višak tekućine rukama. Prebacite krumpir u zdjelu, dodajte mu 40 g rastopljenog maslaca, posolite i popaprite.

03

Kobasice posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje te ih premažite suncokretovim uljem. Pecite ih u pećnici 20-25 minuta na 190 °C.

04

U tavi zagrijte malo suncokretovog ulja pa dodajte luk. Pržite kratko, dok ne zastakli. Dodajte ocijeđeni kupus (prema potrebi ga i malo isperite), podlijte vodom te začinite dimljenom paprikom, solju, paprom te lovorovim listom. Pirjajte oko pola sata, povremeno podlijevajući vodom i miješajući.

05

Dok se kobasice peku, a kupus pirja, ispecite popečke. U tavi rastopite preostali maslac, dodajte malo ulja te uz pomoć kuhinjske špatule u tavi oblikujte popečke debljine oko 1 cm. Pecite ih na srednje jakoj vatri, dok ne uhvate zlatno-smeđu boju pa preokrenite i zapecite s druge strane. Možete raditi veće ili manje popečke, a od ove količine krumpira ćete dobiti šest manjih.

06

Popečke složite na tanjur, dodajte kiseli kupus, kobasice narezane na veličinu zalogaja te sve prelijte umakom od vrhnja i senfa. Prema želji pospite s još vlasca.

podijeli
moglo bi vam se svidjeti