Pohana piletina s parmezanom i špagetima
sastojci
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- 400 g S-BUDGET Paniranih pilećih mini filea
- maslinovo ulje
- 400 g sjeckane rajčice
- sol, papar
- 0.5 žličice sušenog origana
- 0.25 žličice ljute papričice
- svježi bosiljak
- 125 g S-BUDGET mozzarelle
- 50 g naribanog parmezana
- 200 g S-BUDGET špageta
Način pripreme
Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.
U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, ubacite češnjak i čim zamiriše ulijte sjeckanu rajčicu. Promiješajte i pustite da počne kuhati.
Potom u rajčicu dodajte sol, papar, sušeni origano i ljutu papričicu. Promiješajte i kuhajte 15-ak minuta, a pred kraj umiješajte svježe listiće bosiljka.
Istovremeno, panirane pileće filee složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici na 200 °C oko 7 minuta.
Izvadite piletinu iz pećnice i prelijte je polovicom umaka. Na umak složite mozzarellu narezanu na kriške te preko svega naribajte parmezan. Vratite u pećnicu na još 7 minuta.
U prokuhaloj posoljenoj vodi skuhajte špagete i potom ih umiješajte u tavu s preostalim umakom.
Na tanjur posložite špagete pa na njih dodajte meso s rastopljenim sirom. Pospite s listićima bosiljka i svježe naribanim parmezanom.