Zašto se ništa ne prikazuje?

Pohana piletina s parmezanom i špagetima

sastojci

  • 1 mala glavica ljubičastog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 400 g S-BUDGET Paniranih pilećih mini filea
  • maslinovo ulje
  • 400 g sjeckane rajčice
  • sol, papar
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 0.25 žličice ljute papričice
  • svježi bosiljak
  • 125 g S-BUDGET mozzarelle
  • 50 g naribanog parmezana
  • 200 g S-BUDGET špageta

Način pripreme

01

Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, ubacite češnjak i čim zamiriše ulijte sjeckanu rajčicu. Promiješajte i pustite da počne kuhati.

03

Potom u rajčicu dodajte sol, papar, sušeni origano i ljutu papričicu. Promiješajte i kuhajte 15-ak minuta, a pred kraj umiješajte svježe listiće bosiljka.

04

Istovremeno, panirane pileće filee složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici na 200 °C oko 7 minuta.

05

Izvadite piletinu iz pećnice i prelijte je polovicom umaka. Na umak složite mozzarellu narezanu na kriške te preko svega naribajte parmezan. Vratite u pećnicu na još 7 minuta.

06

U prokuhaloj posoljenoj vodi skuhajte špagete i potom ih umiješajte u tavu s preostalim umakom.

07

Na tanjur posložite špagete pa na njih dodajte meso s rastopljenim sirom. Pospite s listićima bosiljka i svježe naribanim parmezanom.

podijeli