Zašto se ništa ne prikazuje?

Pita od piletine, graška i mrkve

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 3 mrkve
  • 1 stabljika celera
  • 600 g S-BUDGET Pilećih prsa
  • maslinovo ulje
  • 60 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica timijana
  • sol, papar
  • 3 žličice škrobnog brašna
  • 500 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 300 g S-BUDGET Smrznutog graška
  • 200 ml mlijeka
  • 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • svježi vlasac

Način pripreme

01

Glavicu luka i češnjak nasjeckajte, a mrkve i celer narežite na kockice.

02

Pileća prsa narežite na kocke veličine zalogaja.

03

U većoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i rastopite 30 g maslaca. Ubacite kocke piletine, malo posolite i pecite ih oko 8 minuta. Izvadite meso iz tave i očistite je.

04

Ponovno ulijte maslinovo ulje i preostalih 30 g maslaca. Dodajte luk, kratko pržite pa ubacite mrkvu i celer. Pržite oko 5 minuta dok malo ne omekša pa dodajte češnjak.

05

Na povrće dodajte timijan, sol i papar. Umiješajte škrobno brašno pa ulijte temeljac. Pustite da sve prokuha pa vratite piletinu.

06

Kuhajte sve još oko 5 minuta te zatim ulijte mlijeko. Dobro promiješajte, pustite da se malo zgusne pa maknite s vatre.

07

Prebacite meso i povrće u okruglu keramičku posudu za pečenje. Razmotajte lisnato tijesto i narežite ga na 24 kvadrata. Kvadratima prekrijte nadjev tako da ih preklapate jedan preko drugog. Razmutite jaje i premažite tijesto.

08

Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C. Izvadite, pustite da odstoji pet minuta pa poslužite. Na kraju pospite sjeckanim vlascem.

podijeli