Pita od piletine, graška i mrkve
sastojci
- 1 glavica luka
- 3 mrkve
- 1 stabljika celera
- 600 g S-BUDGET Pilećih prsa
- maslinovo ulje
- 60 g maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica timijana
- sol, papar
- 3 žličice škrobnog brašna
- 500 ml povrtnog ili pilećeg temeljca
- 300 g S-BUDGET Smrznutog graška
- 200 ml mlijeka
- 275 g S-BUDGET Svježeg lisnatog tijesta
- 1 jaje
- svježi vlasac
Način pripreme
Glavicu luka i češnjak nasjeckajte, a mrkve i celer narežite na kockice.
Pileća prsa narežite na kocke veličine zalogaja.
U većoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i rastopite 30 g maslaca. Ubacite kocke piletine, malo posolite i pecite ih oko 8 minuta. Izvadite meso iz tave i očistite je.
Ponovno ulijte maslinovo ulje i preostalih 30 g maslaca. Dodajte luk, kratko pržite pa ubacite mrkvu i celer. Pržite oko 5 minuta dok malo ne omekša pa dodajte češnjak.
Na povrće dodajte timijan, sol i papar. Umiješajte škrobno brašno pa ulijte temeljac. Pustite da sve prokuha pa vratite piletinu.
Kuhajte sve još oko 5 minuta te zatim ulijte mlijeko. Dobro promiješajte, pustite da se malo zgusne pa maknite s vatre.
Prebacite meso i povrće u okruglu keramičku posudu za pečenje. Razmotajte lisnato tijesto i narežite ga na 24 kvadrata. Kvadratima prekrijte nadjev tako da ih preklapate jedan preko drugog. Razmutite jaje i premažite tijesto.
Pecite 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 °C. Izvadite, pustite da odstoji pet minuta pa poslužite. Na kraju pospite sjeckanim vlascem.