Zašto se ništa ne prikazuje?

Piletina u umaku od sušenih rajčica

sastojci

  • 500 g krumpira
  • 6 kom S-BUDGET Sušenih rajčica u ulju
  • 540 g S-BUDGET Pilećih prsa
  • sol, papar
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • 60 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml S-BUDGET vrhnja za kuhanje
  • 40 g naribanog parmezana
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.25 žličice mrvljenog čilija
  • 50 ml mlijeka
  • svježi bosiljak

Način pripreme

01

Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Stavite ga u lonac, ulijte hladnu vodu i posolite. Kuhajte ga oko 20 minuta dok ne omekša.

02

Sušene rajčice narežite na komadiće. Pileća prsa prerežite na odreske, posolite ih i popaprite. Potom piletinu uvaljajte u brašno te otresite.

03

U tavi zagrijte maslinovo ulje i oko 30 g maslaca. Dodajte piletinu i pecite s obje strane dok ne uhvati zlatno-smeđu boju (4-5 minuta sa svake strane). Potom meso izvadite iz tave.

04

Na preostalu masnoću dodajte protisnuti češnjak, kratko pržite pa ulijte temeljac i vrhnje za kuhanje te dodajte parmezan. Dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Zatim začinite origanom, timijanom, čilijem i paprom. Ubacite i narezane sušene rajčice i promiješajte.

05

Kuhajte još nekoliko minuta, vratite meso u tavu i pustite još nekoliko minuta na vatri kako bi se umak zgusnuo.

06

U skuhani krumpir dodajte ostatak maslaca i mlijeko pa uz pomoć gnječilice za krumpir napravite pire.

07

Odreske poslužite uz pire krumpir, prelijte ih umakom i pospite nasjeckanim svježim bosiljkom.

podijeli