Piletina u umaku od sušenih rajčica
sastojci
- 500 g krumpira
- 6 kom S-BUDGET Sušenih rajčica u ulju
- 540 g S-BUDGET Pilećih prsa
- sol, papar
- brašno
- maslinovo ulje
- 60 g maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 200 ml pilećeg temeljca
- 200 ml S-BUDGET vrhnja za kuhanje
- 40 g naribanog parmezana
- 0.5 žličice sušenog origana
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.25 žličice mrvljenog čilija
- 50 ml mlijeka
- svježi bosiljak
Način pripreme
Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Stavite ga u lonac, ulijte hladnu vodu i posolite. Kuhajte ga oko 20 minuta dok ne omekša.
Sušene rajčice narežite na komadiće. Pileća prsa prerežite na odreske, posolite ih i popaprite. Potom piletinu uvaljajte u brašno te otresite.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i oko 30 g maslaca. Dodajte piletinu i pecite s obje strane dok ne uhvati zlatno-smeđu boju (4-5 minuta sa svake strane). Potom meso izvadite iz tave.
Na preostalu masnoću dodajte protisnuti češnjak, kratko pržite pa ulijte temeljac i vrhnje za kuhanje te dodajte parmezan. Dobro promiješajte i kuhajte oko 5 minuta. Zatim začinite origanom, timijanom, čilijem i paprom. Ubacite i narezane sušene rajčice i promiješajte.
Kuhajte još nekoliko minuta, vratite meso u tavu i pustite još nekoliko minuta na vatri kako bi se umak zgusnuo.
U skuhani krumpir dodajte ostatak maslaca i mlijeko pa uz pomoć gnječilice za krumpir napravite pire.
Odreske poslužite uz pire krumpir, prelijte ih umakom i pospite nasjeckanim svježim bosiljkom.