Piletina sa šparogama
sastojci
- 1 pileća prsa
- 300 g rajčica
- stručak šparoga
- svježi đumbir (2 cm)
- 2 češnja češnjaka
- 2 mlada luka
- limun
- maslinovo ulje
- sol, papar
- bosiljak
Način pripreme
Pileća prsa narežite na trake.
Rajčice operite i prepolovite. Šparoge prepolovite - primite ih za donji dio i one će same puknuti na spoju tvrdog i mekšeg dijela. Donji tvrdi dio bacite, a ostavite gornje dijelove.
Češnjak očistite i narežite na ploške, mladi luk narežite ukoso. Odrežite otprilike 2 cm svježeg đumbira, ogulite ga i nasjeckajte. Naribajte koricu jednog limuna.
U posudi zakuhajte vodu. U kipućoj vodi kratko kuhajte šparoge, otprilike 3-4 minute. Izvadite ih i ocijedite.
Na jakoj vatri ugrijte maslinovo ulje, popržite luk i đumbir, dodajte piletinu i pržite dok piletina ne porumeni. Ubacite šparoge i češnjak i pržite još otprilike 3 minute. Na kraju dodajte rajčice i limunovu koricu. Posipajte sa listovima bosiljka i poslužite.