Piletina s tikvom i njokima
sastojci
- 500 g muškatne tikve
- 500 g pilećih prsa
- 500 g njoka
- 6 žlica creme fraiche
- 50 g sira Grana Padano
- 300 ml pilećeg temeljca
- 5 stabljika mladog luka
- sol
- papar
- 12 listova kadulje
- maslinovo ulje
Način pripreme
Mladi luk očistite i narežite na kolutiće. Listove kadulje usitnite, naribajte sir.
Tikvu ogulite, očistite od sjemenki i narežite na kockice. pileća prsa narežite na kockice (možete koristiti i otkoštene pileće zabatke).
Na maslinovom ulju prepržite piletinu, izvadite ju iz tave na toplo mjesto.
Na preostalom ulju pirjajte mladi luk dok ne omekša, dodajte narezanu tikvu i listiće kadulje pa pirjajte 5 minuta. Vratite piletinu u tavu, posolite, popaprite i podlijte temeljcem te pirjajte 10tak minuta dok tikva malo ne omekša.
U kipućoj slanoj vodi skuhajte njoke, ocijedite ih i dodajte piletini. Pažljivo umiješajte 6 žlica crème fraîche i naribani sir.