Piletina s povrćem i svježom tjesteninom
sastojci
- 2 svježe paprike
- 2 režnja češnjaka
- 2 svježe mrkve
- 0.5 glavice crvenog luka
- 100 g svježih ili smrznutih mahuna
- 2.5 cm đumbirova korijena
- 50 g slanog kikirikija
- 500 g pilećih prsa bez kože
- 400 g svježih rezanaca
- 2 žličice suncokretova ulja
- 2 žličice sezamova ulja
- 2 žlice sojina umaka
- 2 žlice slatkog čili umaka
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Dobro operite papriku pa je narežite na tanke trakice. Ogulite mrkvu pa je nasijecite na dijagonalne ploške. Očistite pa narežite crveni luk i mahune a češnjak nasijeckajte na sitno. Ogulite pa narežite đumbir na tanke ploške. Operite piletinu pa je narežite na kockice.
U dubljoj tavi ili woku zagrijte suncokretovo i sezamovo ulje. Dodajte piletinu i pržite je 5 minuta dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tave pa na malo ulja prepržite češnjak i đumbir. Dodajte miješano povrće i pržite ga par minuta dok lagano ne omekša. Umiješajte slani kikiriki pa vratite piletinu u tavu s povrćem. Sve lagano promiješajte pa dodajte soja umak i slatki čili umak.
U međuvremenu kuhajte svježu tjesteninu par minuta pa je pomiješajte s povrćem i piletinom. Posolite i popaprite po želji, pa poslužite u zdjelicama posuto sjeckanim mladim lukom, čilijem i peršinom..