Piletina s porilukom
sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 75 ml vrhnja za kuhanje
- kuskus
- 2 manja poriluka
- 4 režnja češnjaka
- 4 žličice gorušice
- ružmarin
- 250 ml bijelog vina
- 1 žlica senfa
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Način pripreme
U mužaru usitnite sjemenke gorušice u prah. Grančicu ružmarina očistite od tvrdih dijelova pa listiće sitno nasjeckajte. pileća prsa posolite, popaprite, dodajte ružmarin i gorušicu i dobro utrljajte. Prelijte maslinovim uljem i ostavite sa strane da se marinira.
Poriluk dobro operite i ukoso izrežite. Češnjak narežite na listiće. Na maslinovom ulju dobro prepržite pilećia prsa, dodajte poriluk i češnjak, podlijte bijelim vinom i pirjajte 20tak minuta na laganoj vatri.
200g kuskusa prelijte sa 200 ml kipuće vode i ostavite da nabubri. Piletinu izvadite na ugrijani tanjur, u umak dodajte vrhnje za kuhanje i 1 žlicu senfa. Pustite da provrije, vratite meso u umak i servirajte.