Piletina s grožđem i crnim vinom
sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 200 g kuhane mješavine divlje riže
- 1 glavica luka
- 125 g crnog grožđa
- 300 ml vode
- 300 ml crnog vina
- sol
- papar
Za crveni pesto
- 50 g sušenih rajčica iz ulja
- 1 manja paprika
- 2 češnja češnjaka
- 50 g grana padano
- stručak bosiljka
- 100 ml maslinovog ulja
Način pripreme
Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja češnjaka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izradite češnjak, listove bosiljka, rajčice, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.
Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.
Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjur. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i podlijte vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira. Posolite i popaprite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.