Zašto se ništa ne prikazuje?

Piletina s gljivama i tjesteninom

sastojci

  • 650 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • sušeni origano
  • sušeni timijan
  • dimljena crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • 125 g bijelih šampinjona
  • 125 g smeđih šampinjona
  • 20 maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • Svježi origano
  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica senfa
  • 300 g S-BUDGET Tjestenine Penne rigate
  • 50 g ribanog parmezana
  • 2 žlice S-BUDGET vrhnja za kuhanje
  • svježi peršin
  • 70 g svježeg špinata

Način pripreme

01

Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na četvrtine. Pileća prsa lagano potucite batom za meso. Nauljite ih maslinovim uljem te pospite solju, paprom, dimljenom crvenom paprikom i mješavinom sušenog origana i timijana.

02

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ispecite piletinu. Meso pecite na srednje jakoj vatri s obje strane oko 5-7 minuta. Filee nemojte preokretati i pomicati dok se peku, pecite prvo s jedne pa s druge strane. Pečene filee izvadite iz tave i ostavite sa strane, prekrijte ih aluminijskom folijom.

03

U tavu u kojoj se peklo meso dodajte kockicu maslaca. Kad se rastopi, ubacite luk, kratko pecite pa dodajte šampinjone. Pecite oko pet minuta pa u tavu dodajte protisnuti češnjak i usitnjene listiće svježeg origana.

04

Podlijte pilećim temeljcem, dodajte senf i promiješajte. Kad prokuha, ubacite tjesteninu i kuhajte je 10-ak minuta. Povremeno promiješajte. Prema potrebi, ulijte još malo temeljca ili vode, ako vam se učini da nedostaje tekućine.

05

Kad je tjestenina pri kraju, dodajte grubo narezane listove svježeg špinata, naribani parmezan i vrhnje za kuhanje. Promiješajte.

06

Pileća prsa možete narezati poprečno na trakice i poslužiti na tjestenini, a sve posuti nasjeckanim svježim peršinom i ribanim parmezanom.

podijeli