Piletina s gljivama i tjesteninom
sastojci
- 650 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- sušeni origano
- sušeni timijan
- dimljena crvena paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 125 g bijelih šampinjona
- 125 g smeđih šampinjona
- 20 maslaca
- 2 režnja češnjaka
- Svježi origano
- 900 ml pilećeg temeljca
- 1 žlica senfa
- 300 g S-BUDGET Tjestenine Penne rigate
- 50 g ribanog parmezana
- 2 žlice S-BUDGET vrhnja za kuhanje
- svježi peršin
- 70 g svježeg špinata
Način pripreme
Nasjeckajte luk, a šampinjone narežite na četvrtine. Pileća prsa lagano potucite batom za meso. Nauljite ih maslinovim uljem te pospite solju, paprom, dimljenom crvenom paprikom i mješavinom sušenog origana i timijana.
U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ispecite piletinu. Meso pecite na srednje jakoj vatri s obje strane oko 5-7 minuta. Filee nemojte preokretati i pomicati dok se peku, pecite prvo s jedne pa s druge strane. Pečene filee izvadite iz tave i ostavite sa strane, prekrijte ih aluminijskom folijom.
U tavu u kojoj se peklo meso dodajte kockicu maslaca. Kad se rastopi, ubacite luk, kratko pecite pa dodajte šampinjone. Pecite oko pet minuta pa u tavu dodajte protisnuti češnjak i usitnjene listiće svježeg origana.
Podlijte pilećim temeljcem, dodajte senf i promiješajte. Kad prokuha, ubacite tjesteninu i kuhajte je 10-ak minuta. Povremeno promiješajte. Prema potrebi, ulijte još malo temeljca ili vode, ako vam se učini da nedostaje tekućine.
Kad je tjestenina pri kraju, dodajte grubo narezane listove svježeg špinata, naribani parmezan i vrhnje za kuhanje. Promiješajte.
Pileća prsa možete narezati poprečno na trakice i poslužiti na tjestenini, a sve posuti nasjeckanim svježim peršinom i ribanim parmezanom.