Pileći burgeri s coleslaw salatom
sastojci
- 200 g crvenog kupusa
- 200 g zelenog kupusa
- 2 mrkve
- 255 g S-BUDGET Majoneze
- 1 žličica soli
- 2 žličice jabučnog octa
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žličica senfa
- 6 kom S-BUDGET Kiselih krastavaca
- 6 listova zelene salate
- 900 g S-BUDGET Pilećeg mini filea
- 6 hambi peciva
- 40 g maslaca
Način pripreme
Crveni i zeleni kupus narežite na trakice, a mrkvu naribajte. Stavite povrće u veću zdjelu i promiješajte.
U manjoj zdjeli pomiješajte 200 g majoneze, sol, jabučni ocat, smeđi šećer i senf. Dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine.
U veću zdjelu s povrćem dodajte preljev od majoneze i dobro promiješajte. Coleslaw salatu stavite u hladnjak na barem 30 minuta.
Dok se salata hladi, kisele krastavce narežite na kriške, a zelenu salatu na trakice.
Na lim obložen papirom za pečenje stavite smrznute pileće filee i pecite ih u pećnici 18 minuta na 200 °C.
Hambi peciva prerežite. U tavi rastopite maslac te svaku polovicu peciva zapecite s prerezane strane.
S preostalih 55 g majoneze premažite donju polovicu svakog peciva. Na majonezu stavite trakice salate pa potom dodajte po 2 komada pilećeg filea. Na meso stavite coleslaw salatu, a na vrh kriške kiselih krastavaca. Poklopite gornjim dijelom peciva i poslužite.