Pileće rolice s pestom, sirom i rajčicama
sastojci
- 500 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
- 4 žlice pesta od bosiljka
- 50 g baby špinata
- 125 g S-BUDGET ribane mozzarelle
- sol i papar
- 2 režnja češnjaka
- 500 g šparoga
- maslinovo ulje
- 30 g S-BUDGET maslaca
- 250 g mini rajčica
- svježi timijan
Način pripreme
Pileći file razrežite po dužini kako biste dobili četiri odreska. Odreske stavite između dvije plastične folije pa istucite batom za meso.
Na svaki komad piletine stavite jednu žlicu pesta od bosiljka i razmažite. Potom dodajte nekoliko listića baby špinata i ribanu mozzarellu.
Zarolajte odreske tako da nadjev ostane unutra, a spoj mesa učvrstite čačkalicom. Posolite ih i popaprite izvana.
Režnjeve češnjaka zgnječite. Uzmite jednu šparogu i rukama je prelomite, sama će puknuti na pravom mjestu. Odvojite donji tvrđi dio (donje dijelove nećete koristiti), a preostale šparoge odrežite na istu dužinu. Pokapajte ih maslinovim uljem te posolite i popaprite.
Zagrijte maslac u tavi te mu dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja. Zapecite rolice s obje strane, a kad uhvate boju dodajte im češnjak i mini rajčice. Potom sve pospite s još ribane mozzarelle. Preselite tavu u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite oko 15 minuta.
Dok se piletina peče, na nauljenu grill tavu poslažite šparoge i ispecite ih s obje strane.
Na tanjur poslužite rolice i šparoge, potom dodajte rajčice i sve prelijte umakom iz tave s mesom. Ukrasite svježim timijanom.