Pileće kobasice sa salatom i preljevom od jogurta
sastojci
- 5 mini rajčica
- 0.5 salatnog krastavca
- 0.5 glavice zelene salate (manje)
- 180 g S-BUDGET Grčkog tipa jogurta Natur
- 2 žlice soka limuna
- 0.5 žličice sušenog kopra
- sol i papar
- 1 glavica ljubičastog luka
- 710 g S-BUDGET Pilećih prsa bez kože
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- svježi timijan
- 75 g S-BUDGET Gaude
- maslinovo ulje
Način pripreme
Pripremite povrće za salatu. Mini rajčice narežite na četvrtine, krastavac na manje komade, a zelenu salatu natrgajte.
Za preljev pomiješajte grčki jogurt i svježe iscijeđeni sok limuna pa začinite sušenim koprom, solju i paprom. Dobro promiješajte.
Ljubičasti luk očistite i narežite na krupnije komade.
Pileća prsa skinite s kosti pa također narežite na krupnije komade. Potom piletinu stavite u jaču sjeckalicu ili multipraktik.
Piletini dodajte luk, češnjak, jaje, nekoliko grančica svježeg timijana te sol i papar. Izmiksajte tako da dobijete ujednačenu smjesu. Od ove količine ćete napraviti četiri kobasice.
Naribajte gaudu.
Izrežite kvadrat plastične folije i na njega razmažite četvrtinu smjese te je pospite sirom. Uz pomoć folije zamotajte i oblikujte kobasice. Bočne rubove zavrnite tako da zatvorite foliju. Ponovite četiri puta.
U vodu koja vrije dodajte četiri kobasice i kuhajte ih 10-ak minuta. Kobasice će se stisnuti i pobijeliti.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite kobasice tako da sa svih strana ulove zlatno-smeđu boju.
Kobasice poslužite sa salatom i sve prelijte dresingom od jogurta.