Zašto se ništa ne prikazuje?

Pileće kobasice sa salatom i preljevom od jogurta

sastojci

  • 5 mini rajčica
  • 0.5 salatnog krastavca
  • 0.5 glavice zelene salate (manje)
  • 180 g S-BUDGET Grčkog tipa jogurta Natur
  • 2 žlice soka limuna
  • 0.5 žličice sušenog kopra
  • sol i papar
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 710 g S-BUDGET Pilećih prsa bez kože
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • svježi timijan
  • 75 g S-BUDGET Gaude
  • maslinovo ulje

Način pripreme

01

Pripremite povrće za salatu. Mini rajčice narežite na četvrtine, krastavac na manje komade, a zelenu salatu natrgajte.

02

Za preljev pomiješajte grčki jogurt i svježe iscijeđeni sok limuna pa začinite sušenim koprom, solju i paprom. Dobro promiješajte.

03

Ljubičasti luk očistite i narežite na krupnije komade.

04

Pileća prsa skinite s kosti pa također narežite na krupnije komade. Potom piletinu stavite u jaču sjeckalicu ili multipraktik.

05

Piletini dodajte luk, češnjak, jaje, nekoliko grančica svježeg timijana te sol i papar. Izmiksajte tako da dobijete ujednačenu smjesu. Od ove količine ćete napraviti četiri kobasice.

06

Naribajte gaudu.

07

Izrežite kvadrat plastične folije i na njega razmažite četvrtinu smjese te je pospite sirom. Uz pomoć folije zamotajte i oblikujte kobasice. Bočne rubove zavrnite tako da zatvorite foliju. Ponovite četiri puta.

08

U vodu koja vrije dodajte četiri kobasice i kuhajte ih 10-ak minuta. Kobasice će se stisnuti i pobijeliti.

09

U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispecite kobasice tako da sa svih strana ulove zlatno-smeđu boju.

10

Kobasice poslužite sa salatom i sve prelijte dresingom od jogurta.

podijeli