Zašto se ništa ne prikazuje?

Pileća prsa sa šljivama i bademima

sastojci

  • 600 g pilećih prsa bez kože
  • 150 g suhih šljiva bez koštice
  • 100 g oguljenih badema
  • 30 g maslaca
  • 1.5 dcl suhog bijelog vina
  • 1 žlica vrhnja za kuhanje
  • 0.5 žlice listova svježe majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Suhe šljive namočite 10 min. u toploj vodi s malo konjaka. Nakon toga dio nasjekajte na sitno a ostatak ostavite cijele. pileća prsa razdijelite na 4 jednaka dijela pa ih lagano posolite i popaprite. Oguljene bademe malo prepržite na suhoj tavi tek toliko da puste svoju aromu. Svježe listove majčine dušice nasjeckajte na sitno.  

02

U dubljoj grill tavi zagrijte pola maslaca i maslinovo ulje. Na ugrijanoj masnoći prepržite pilećia prsa do zlatno žute boje. Poklopite tavu pa ih pecite još desetak minuta. Odložite ih na toplo pa na masnoću od pečenja dodajte bijelo vino, pojačajte vatru pa pričekajte da se vino malo reducira. Dodajte i ostatak maslaca pa kad se rastopio umiješajte namočene suhe šljive i bademe. Kratko kuhajte pa dodajte žlicu vrhnja za kuhanje. Posolite i popaprite po želji.        

03

Smanjite vatru pa u umak vratite pečena pileća prsa. Pirjajte sve zajedno dok prsa ne upiju božanstveni umak od šljiva i vrhnja. Poslužite uz kuhane široke domaće rezance preliveno božanskim umakom od šljiva I badema.

podijeli

Proizvodi iz recepta