Pileća prsa s bulgurom i voćem
sastojci
- 600 g pilećih prsa (4 x 150 g)
- 900 ml pilećeg temeljca
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
- 0.5 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 300 g bulgura
- naribana korica 0.5 naranče
- naribana korica 0.5 limuna
- 125 g sušenih marelica
- 80 g suhih grožđica
- sok 1 naranče
- 1 žlica svježih listova bosiljka
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
U donji lonac posude za kuhanje na pari zagrijte pileći temeljac. Dodajte mljeveni cimet, muškatni oraščić, sitno sjeckane sušene marelice, suhe grožđice i bulgur. pileća prsa bez kože dobro operite u hladnoj vodi pa ih stavite u gornju rešetkastu posudu iznad posude u kojoj je zakuhao temeljac s bulgurom. Prsa posolite, popaprite pa pospite naribanom koricom limuna i naranče. Lonac za kuhanje na pari poklopite pa sve zajedno kuhajte 10-15 minuta dok piletina ne bude dobro skuhana. Nakon toga uklonite rešetkasti lonac s pilećiim prsima a ako je potrebno kuhajte bulgur još nekoliko minuta.
U kuhani bulgur umiješajte sok od 1 naranče na bulgur. Sve lagano pospite nasjecaknim listovima svježeg bosiljka i poslužite sa salatom od rukole ili potočarke. Dodatno začinite po želji.