Zašto se ništa ne prikazuje?

Pileća krilca s gljivama i palentom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 800 g pilećih krilaca
  • 1 glavica ljutike
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g šampinjona
  • 2 zrele rajčice
  • 30 g maslaca
  • 1 dcl bijelog vina
  • 3 dcl pilećeg temeljca
  • 1 žlica listova svježeg peršina
  • 0.5 žlice listova majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Pileća krilca operite i posušite pa ih lagano zapecite na otvorenom plamenu. Odložite ih sa strane. Šampinjone nemojte prati nego ih lagano prebrišite i narežite na tanke kriške. Rajčice uronite u vrelu vodu pa ih ogulite i očistite od sjemenki. Narežite ih na kockice. Ljutiku i crveni luk narežite na tanke trakice, a češnjak narežite na sitno. Peršin i majčinu dušicu nasjeckajte na sitno.     

02

Posolite i popaprite krilca koja ste “osmudili” na vatri pa ih stavite peći u veću tavu na kombinaciju maslaca i maslinova ulja. Kad se zazlate sa svih strana, odložite ih sa strane na toplo. Očistite tavu, dodajte malo maslinova ulja pa prepržite crveni luk, ljutiku i češnjak. Kad se luk zazlati dodajte narezane šampinjone. Pržite nekoliko minuta pa dodajte pola nasjeckanog peršina i majčinu dušicu. Pržite gljive desetak minuta pa ih posolite i popaprite po želji. Izvadite pirjane gljive iz tave pa ih odložite na toplo.   

03

U zagrijanu tavu u kojoj su se pržile gljive dodajte bijelo vino, pojačajte malo vatru pa pustite da se vino reducira. Dodajte malo maslaca pa u tavu vratite pečena pileća krilca. Dodajte narezane rajčice pa sve zalijte s pilećim temeljcem. Posolite i popaprite po želji pa kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20 minuta. Nakon toga maknite poklopac pa kuhajte još desetak minuta kako bi se umak reducirao. U zadnjih 5 minuta kuhanja vratite pirjane gljive da se okusi prožmu i na kraju uspite preostali nasjeckani peršin i poslužite toplo s kuhanom palentom ili nekim drugim prilogom po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta