
Pikantni pileći složenac
sastojci
- 8 manjih pilećih bataka bez kože
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnja sitno sjeckanog češnjaka
- 1 jušna žlica maslinova ulja
- 400 g polpe od rajčice
- 1 štapić cimeta
- 1 žličica kurkume
- 2 žličice tekućeg meda
- 2.5 cm korjena svježeg đumbira
- 100 g sušenih marelica
- 200 g kus kusa
- naribana korica i sok 1 limuna
- svežanj svježeg peršina
- sol i svježe mljeveni crni papar
Način pripreme
S bataka skinite kožu i prepržite ih na zagrijanom ulju dok ne porumene.
Prebacite ih u vatrostalnu posudu te poklopite.
U zagrijanu tavu dodajte malo ulja te stavite dinstati narezani luk dok ne požuti.
umiješajte sitno sjeckani češnjak, rajčice, sve začine i med. Nakon 5 minuta dodajte marelice, posolite, popaprite i dobivenu smjesu stavite po piletini koju ste odložili.
Pećnicu zagrijte na 180°C te stavite 45 minuta peći poklopljenu piletinu.
Malo prije nego vam piletina bude gotova zakuhajte 250ml vode. U kipuću vodu stavite kus-kus na nekoliko minuta uz stalno miješanje. Ugasite vatru, te mu dodajte malo maslaca, limunovu koricu, sol i nasjeckani peršin.
Sve promiješajte i poslužite s pikantnim pilećim složencem.
Proizvodi iz recepta
