
Pikantni pileći curry s rižom
sastojci
- 600 g pilećih prsa bez kože
- 2 manje glavice crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 svježa zelena feferona
- 2 cm korjena svježeg đumbira
- 1 žličica sjemenki kima
- 1 žličica mljevene kurkume
- 1 žličica mljevenog korijandra
- 1 žličica garam masale
- 2 žlice ulja od kikirikija
- 300 ml kokosova mlijeka
- 300 g rajčice iz konzerve
- sok i korica od 2 limuna
- 300 g riže Premium basmati
- 2 klinčića
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Pileća prsa narežite na kockice 3x3 cm. Očistite crveni luk pa ga naribajte. Očistite češnjak pa ga protisnite u gnječilici. Ogulite đumbirov korijen pa i njega naribajte. Feferone očistite od sjemenki pa ih nasjeckajte na sitno.
U dubljoj tavi ili woku zagrijte kikirikijevo ulje. Dodajte narezanu piletinu pa je pržite na srednje jakoj vatri dok se ne zazlati sa svih strana i bude do kraja pečeno. Izvadite meso pa ga odložite sa strane, a na istu masnoću stavite sjemenke kima pa ih lagano prepržite. Dodajte naribani crveni luk pa sve pržite dok luk ne požuti. Sada umiješajte protisnuti češnjak, nasjeckane feferone, naribani đumbir, garam masalu i ostale suhe začine (korijandar i kurkumu).
Sada u posudu vratite pečena pileća prsa pa sve lagano promiješajte i zalijte s kokosovim mlijekom. Dodajte rajčice iz konzerve pa pustite da lagano zakipi. djelomično poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri dok se curry na zgusne do željene gustoće (otprilike 15 minuta). Na kraju dodajte limunov sok pa posolite i popaprite po želji.
Za to vrijeme skuhajte rižu na način da uzmete srednje duboku posudu i u nju stavite 300g riže. Prelijete litrom hladne vode, sokom od 1 limuna, ubacite 2 klinčića, posolite pa pustite da voda zavrije. Smanjite vatru, poklopite pa pustite da riža kuha dok ne upije svu vodu. Skinite je s vatre, umiješajte koricu limuna, lagano je promiješajte pa pustite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Uživajte u ovom pikantnom i ukusnom jelu.
Proizvodi iz recepta
