
Penne s patlidžanima
sastojci
- 2 srednje velika patlidžana
- 600 g pelata iz konzerve
- 250 g tjestenine penne
- 150 g mozzarelle
- 120 g parmezana
- 2 svježe čili papričice
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice sitno narezanog peršina
- 6 žlica maslinova ulja
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Patlidžane izrežite na ploške debljine 1 cm, posolite i ostavite u cjedilu 30 min kako bi se iscijedili i smanjila im se gorčina. Nakon toga ih isperite i posušite kuhinjskim papirom.
U širokoj plitkoj tavi zagrijte 3 žlice maslinova ulja, posložite ploške patlidžana pa pržite s obadvije strane dok ploške ne postanu lagano smeđe i hrskave. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru i odložite sa strane.
U dubljoj tavi zagrijte još 3 žlice maslinova ulja, dodajte češnjak, nasjeckani peršin i čili papričice. Lagano sve pržite 5 minuta. Kad se češnjak zazlatio, dodajte nasjeckane pelate iz konzerve i kuhajte na laganoj vatri još 20 minuta. Umak vam mora biti lagano rijedak pa ako je potrebno dodajte malo vode.
Skuhajte penne “al dente” i pomiješajte ih s pripremljenim umakom. Dodajte namrvljenu mozzarellu i naribani parmezan. Na topli tanjur stavite ploške patlidžana pa ih prelijte žlicom umaka pomiješanog s pennama. Na kraju po želji možete dodati i natrgane listove svježeg bosiljka.
Proizvodi iz recepta
