Zašto se ništa ne prikazuje?

Pečeni svinjski kotleti sa krumpirom, pastrnjakom i kruškama

Ukupno trajanje
90
Min
min

sastojci

  • 8 svinjskih kotleta
  • 3 korjena pastranjaka
  • 3 malo tvrđe kruške
  • 700 g krumpira
  • sol i svježe mljeveni papar

Za marinadu

  • 5 grančica ružmarina
  • 5 režnja češnjaka
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 3 limuna
  • svježe mljeveni papar

Za umak

  • 3 žlice svježe metvice
  • šaka nasjeckanog kruha
  • 2 žlice maslinova ulja
  • acceto balsamico
  • 2 žličice Dijon senfa
  • sol, svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Prvo napravite marinadu u kojoj ćete marinirati kotlete. U mužar stavite oguljeni češnjak, natrgane grančice ružmarina i narezanu koricu od 3 limuna (po mogućnosti nešpricanog). Sve dobro zgnječite pa stavite u zdjelu u kojoj ćete raditi marinadu. Dodajte 1 dcl maslinova ulja, sok od 3 limuna i svježe mljeveni crni papar. Kotlete uvaljajte u marinadu, odložite u zdjelu, pokrijte pa ostavite marinirati u hladnjaku minimalno 1 sat. Što ga duže budete držali u marinadi meso će razviti bolju aromu.

02

Zagrijte pećnicu na 220°C. Operite pastrnjak, ogulite ga pa narežite na 4 dijela po dužini. Isto napravite i sa kruškama kojima očistite koštice. Krumpir ogulite, operite pa narežite na kolutove debljine 5 mm. Krumpir možete prije pečenja staviti lagano kuhati cca 5 minuta da malo omekša kako vam pri pečenju ne bi ostao tvrd. Ako ga ostavite duže peći postoji mogućnost da vam se kotleti prepeku.

03

Krumpir ocijedite i lagano obrišite papirnatim ubrusom. Posložite ga u lim odgovarajuće veličine. Na krumpir stavite marinirane kotlete, narezane kruške i pastrnjak pa sve dobro zalijte marinadom, posolite, popaprite i promiješajte. 

04

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 45-60 minuta. Dok se meso peče vi pripremite umak od metvice i kruha. Sitno nasjeckajte listove metvice i stavite ih u posudu u kojoj ćete pripremati umak. Uzmite kruh i njega nasjeckajte što sitnije. Omjer vam mora biti 3:1 u korist metvice. Dodajte maslinovo ulje kako bi vam kruh omekšao. Posolite i popaprite po želji pa dodajte senf i acceto balsamico. Ostavite sa strane dok meso ne bude gotovo. Kad je meso gotovo premažite ga umakom od metvice i kruha pa ostavite 5 minuta da se okusi prožmu. Poslužite toplo uz neku finu salaticu i čašu hladnog traminca.

podijeli

Proizvodi iz recepta