Pečeni krumpir u ljusci s lososom i svježim sirom
sastojci
- 300 g pečenog odreska lososa
- 350 g svježeg kravljeg sira
- sok od 1 limuna
- svežanj svježeg vlasca
- 4 veća mlada krumpira
- mladi špinat
- 1 žlica maslaca
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 190°C. Dobro operite krumpire, posušite ih pa ih izbodite vilicom sa svih strana. Stavite ih na lim za pečenje pa stavite u pećnicu da se peku sat vremena tj. dok ne budu pečeni. Za to vrijeme u zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja i dvije manje žlice maslaca prepecite odreske lososa. Očistite ih od kože i kostiju, lagano usitnite vilicom pa odložite sa strane.
U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, usitnjenog lososa, limunov sok i sitno narezane stabljike vlasca. Posolite i popaprite po želji pa sve lagano izmiješajte. Operite mladi špinat pa ga začinite mješavinom maslinova ulja, limunova soka, soli i papra.
Kada su krumpiri pečeni, rasporedite ih na tanjure. Zarežite vrh krumpira u križ, stisnite blago s donje strane pa ih lagano rastvorite. U otvor stavite pripremljenu smjesu od svježeg sira i lososa. Po vrhu možete posuti još malo nasjeckanog vlasca i lagano pokapati s malo maslinova ulja. Sa strane poslužite salatu od mladog špinata.