Zašto se ništa ne prikazuje?

Pečeni bakalar u panceti sa špinatom i lećom

sastojci

  • 800 g fileta svježeg bakalara
  • 16 kriški dimljene pancete
  • 4 grančice ružmarina
  • 1 žlica sitno sjeckanih listova ružmarina
  • 1 limun
  • sol i svježe mljeveni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježeg peršina
  • 2 šake nasjeckanog začinskog bilja (bosiljak, peršin i metvica)
  • 200 g mladog špinata
  • 250 g leće
  • 200 ml jogurta

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 220°C. Otrgnite listove sa 4 grančice ružmarina i sitno ih nasjeckajte. Stavite u manju posudu pa dodajte dva mlaza maslinova ulja, sol i svježe mljeveni papar. S tom marinadom premažite filete bakalara i pustite da se lagano mariniraju. 

02

Na dasku posložite tanko rezanu pancetu na način da se kriške blago preklapaju na način da za svaki filet odvojite po 5 kriški pancete. Na složenu pancetu stavite filet bakalara s kožom prema dolje i lagano ga omotajte u pancetu. Ponovite postupak sa sva 4 fileta. Odložite filete sa strane dok ne pripremite leću za prilog.

03

U dublju tavu stavite leću i pokrijte vodom tek toliko da prekrije leću. Kuhajte leću dok ne omekša. Nauljite lim za pečenje pa na njega položite filete bakalara s kožom prema dolje. Na svaki filet stavite grančicu ružmarina i sve još jednom lagano pokapajte maslinovim uljem. Stavite sve u pećnicu da se peče 10-15 minuta.

04

Dok se bakalar peče vi dovršite prilog. ocijedite dio vode iz kuhane leće pa dodajte limunov sok i maslinovo ulje. Posolite i popaprite po želji. Kuhajte sve na laganoj vatri pa prije nego ribu izvadite iz pećnice dodajte listove mladog špinata i sitno sjeckano začinsko bilje.

05

Servirajte filete bakalara sa lećom i špinatom kojeg na kraju blago zalijte jogurtom.

06

Uz ovo jelo će najbolje ići lagana Malvazija.

podijeli

Proizvodi iz recepta