Pečena svinjetina u pecivu
sastojci
- 250 g pilećih jetrica
- 1 srednja glavica crvenog luka
- 1 žličica sjemenki korijandra
- 1 žlica nasjeckanih listova peršina
- 2 srednje mrkve
- 1 srednji krastavac
- 0.25 manje glavice crvenog kupusa
- 1 žlica šećera
- 2 žlice vinskog octa
- 250 g tanko rezanog svinjskog buta
- 1 žlica slatkog čili umaka
- 1 svježa čili papričica
- 4 dugačka peciva
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Pileća jetrica dobro operite pa ih očistite od žilica i sitno narežite. Ogulite i nasjeckajte crveni luk. Mrkve i krastavac očistite pa ih narežite na tanke štapiće. Crveni kupus naribajte na ribež ili ga sitno narežite pa ga zajedno s narezanom mrkvom i krastavcem stavite u zdjelu. Zalijte s vinskim octom pa pospite šećerom i sve dobro posolite. Lagano rukom sve promiješajte pa ostavite sa strane.
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njemu prodinstajte crveni luk. Kada je luk omekšao i dobio laganu smećkastu boju, dodajte mu nasjeckana pileća jetrica i usitnjene sjemenke korijandra pa pržite sve još pet minuta. Nakon toga smjesu izmiksajte u blenderu da dobijete finu paštetu od pilećiih jetrica.
Tanko rezane odreske svinjskog buta narežite na tanke trake. Pobrišite tavu u kojoj ste dinstali luk i jetrice pa dodajte žlicu ulja i na toj masnoći na naglo prepržite narezanu svinjetinu. Pred kraj dodajte slatki čili umak i sitno sjeckani svježi čili.
Peciva prerežite na pola pa ih lagano prepecite na suhoj grill tavi. Unutrašnju stranu peciva premažite s pilećom paštetom. Na to stavite narezanu salatu od mrkve, krastavaca i crvenog kupusa. Prethodno je rukom malo iscjedite. Povrh svega stavite prepečenu svinjetinu i pospite s malo nasjeckanog peršina i svježe nasjeckanim čilijem. Uz ovo jelo se okrijepite hladnim craft pivom.