Zašto se ništa ne prikazuje?

Pastirska pita s puretinom i pireom od celera

sastojci

Za pire:

  • 400 g korijena celera
  • 200 g krumpira
  • 1 režanj češnjaka
  • voda
  • sol
  • 2 žlice S-BUDGET maslaca
  • 60 ml S-BUDGET trajnog mlijeka

Ostali sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 500 g mljevene puretine
  • 200 g S-BUDGET Grašak Mrkva
  • svježi peršin
  • papar
  • sušeni timijan
  • 1 žlica brašna
  • 150 ml pilećeg temeljca

Način pripreme

01

Korijen celera i krumpir očistite, ogulite i narežite na kockice. Nagnječite režanj češnjaka.

02

Celer i češnjak stavite u manji lonac, prelijte hladnom vodom pa kuhajte 15-ak minuta. Posolite i dodajte krumpir te kuhajte još 10-ak minuta.

03

Dok se celer kuha, nasjeckajte luk i režanj češnjaka. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte luk oko 3 minute, dodajte češnjak, promiješajte kratko pa dodajte i mljeveno meso. Uz pomoć kuhače ili lopatice usitnite meso te ga pirjajte oko 7 minuta. 

04

Mesu dodajte smrznuti grašak i mrkvu, promiješajte pa začinite nasjeckanim svježim peršinom, solju, paprom i sušenim timijanom. Pirjajte oko 5 minuta, dodajte žlicu brašna, podlijte temeljcem i dobro promiješajte te kuhajte dok se tekućina ne zgusne.

05

Celer i krumpir dobro ocijedite, dodajte maslac i mlijeko te izradite u pire.

06

U keramičku posudu za pečenje posložite smjesu s mljevenom puretinom pa je prekrijte pireom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 25 minuta.

podijeli