Palačinke s avokadom i feta sirom
sastojci
- 3 jaja
- 200 ml mlijeka
- 200 g S-BUDGET brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica sušenog vlasca
- 2 avokada
- sol
- papar
- 3 žlice soka limuna
- 150 g mini rajčica
- maslinovo ulje
- 1 žlica balzamičnog octa
- suncokretovo ulje
- 6 kriški pancete
- 4 jaja
- 100 g feta sir
- 1 mladi luk
Način pripreme
Razmutite jaja, dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo i sušeni vlasac te zamiješajte smjesu za palačinke.
Avokado očistite pa ga izgnječite vilicom. Posolite ga, popaprite, dodajte sok od limuna i dobro promiješajte.
Mini rajčice narežite na polovice pa ih začinite maslinovim uljem, solju i balzamičnim octom.
Na zagrijanoj tavi koju ste lagano nauljili ispecite palačinke s obje strane. Palačinke trebaju biti promjera 8-9 cm. Pecite najviše tri istovremeno u tavi i pazite da se ne dodiruju.
Na tavi pecite kriške pancete dok ne postanu hrskave. Prema želji, možete po osobi poslužiti jednu ili dvije kriške.
Dok se panceta peče, na drugoj nauljenoj i zagrijanoj tavi ispecite jaja na oko. Ako želite zadržati manji i pravilniji oblik, koristite male kalupe.
Na tanjur posložite palačinke, a na njih nanesite smjesu s avokadom. Dodajte začinjene rajčice pa preko svega namrvite feta sir. Zatim dodajte jaje na oko i pancetu te sve pospite nasjeckanim mladim lukom.