Odresci svinjskog buta s keljom
sastojci
- 400 g svinjskog buta
- 400 g kelja
- 3 mlada luka
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- 1 žličica nasjeckane čili papričice
- 2 žlice sezamova ulja
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice sojina umaka
- 1 žlica tekućeg meda
- sol i svježe mljeveni papar
Način pripreme
Odreske svinjskog buta narežite na tanke trake. Mladi luk operite pa ga dijagonalno narežite na komade dugačke 2 cm. Ogulite i sitno narežite režnjeve češnjaka. Kelj dobro operite, odstranite mu vanjske listove pa ga nareæite na trake. U manjoj suhoj tavi prepržite 1-2 minute sjemenke sezama dok ne dobiju zlatnu boju. Odložite ih na tanjur i krenite s pripremom jela.
U većoj zdjeli pomiješajte svinjetinu, mladi luk, češnjak i čili papričice. Sve dobro promiješajte pa stavite peći u wok ili dublju tavu na jako zagrijano sezamovo i maslinovo ulje. Meso pržite 5 minuta pa ga izvadite iz tave. Na istu masnoću dodajte kelj, tekući med i sojin umak pa sve dobro promiješajte. Smanjite vatru, poklopite tavu, pa sve lagano pirjajte 5-6 minuta. Dodajte meso i sezamove sjemenke, dobro sve promiješajte pa poslužite toplo posuto preostalim sjemenkama sezama.