Njoki s pestom od pečene brokule


sastojci

  • 1 glavica brokule
  • 1 glavica ljubičastoga luka
  • 3 kriški S-BUDGET dalmatinske pancete
  • 50 g Grana Padana
  • 7 listića svježeg bosiljka
  • 1 režanj češnjaka
  • 800 g
  • sol

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Brokulu operite, očistite te izrežite cvjetove. Luk narežite na srednje krupne komade.

02

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, posložite cvjetove brokule i pored njih luk. Posolite, prelijte maslinovim uljem i promiješajte, ali nemojte brokulu i luk miješati međusobno. Pored brokule i luka posložite 3 kriške pancete. Pecite u pećnici 20 minuta.

03

Pečenu brokulu prebacite u sjeckalicu, dodajte joj 50 g naribanog Grana Padana, listiće bosiljka i režanj češnjaka. Ulijte oko 70 ml maslinova ulja i izmiksajte u pesto. Provjerite okus pa prema potrebi dodajte sol ili još maslinovog ulja dok ne postignete željenu strukturu umaka.

04

Dok pripremate pesto, u loncu zagrijte veću količinu vode, posolite i ubacite njoke. Čim isplivaju na površinu, njoki su spremni.

05

Njoke izvadite šupljikavom žlicom i poslužite porcije u tanjure. U svaki tanjur dodajte pečeni luk i pesto od brokule, promiješajte pa prema želji dodatno začinite mrvljenim čilijem, naribanim sirom, svježim listićima bosiljka te pospite namrvljenom hrskavom slaninom.

podijeli