Mesne okruglice s fetom
sastojci
- 450 g mljevene junetine
- 100 g fete
- 1 jaje
- 1 mala glavica ljubičastog luka
- 1 režanj češnjaka
- svježi đumbir
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica slatke dimljene crvene paprike
- 0.5 žličice soli
- 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 čili
- 1 žličica mljevenog kumina
- 0.5 žličice mljevenog korijandera
- 1 kora cimeta
- 1 žličica šećera
- sol, papar
- maslinovo ulje
- listići badema
- svježi nasjeckani peršin
Način pripreme
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, korijen đumbira duljine 1-2 cm, ogulite i naribajte na sitni ribež. Fetu narežite na kockice.
U zdjeli pomiješajte meso, luk, češnjak, jaje i začine. Oblikujte okruglice i u svaku stavite kockicu fete.
Luk i češnjak narežite na sitne kockice. Čili prepolovite, očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte.
U tavi ugrijte maslinovo ulje i prepržite mesne okruglice sa svih strana. Na istom ulju pirjajte luk dok ne postane zlatno-smeđ. Dodajte češnjak, čili i začine.
Umiješajte sjeckanu rajčicu, sol, papar i žličicu šećera (po potrebi). Pustite da proključa, smanjite vatru, dodajte okruglice, poklopite i pustite da se kuha 20tak minuta.
Poslužite sa kus-kusom, pospite sa svježe nasjeckanim peršinom i listićima badema.